Frakt 59:- / Skickas inom 1-3 vardagar

Hanataba set om 2

  • 295 kr

I lager.
Dela

Ett set med två olika stora hanataba, en stor med 19 stycken hål och en liten med 7 stycken hål. Det får plats 1-3 stjälkar i varje hål beroende på stjälk. Buketten passar de flesta vaser; höga, låga, fat och i vaser med smalare hals. Använd din Hanataba för en vacker bukett som vanligtvis bara en florist lyckas med och skapa dina egna blomsterarrangemang att placera ut i ditt hem. 

Liten - Höjd: 4 cm. Diameter: 4,8 cm
Stor - Höjd: 4,5 cm. Diameter: 6,5 cm


Välj ut dina favoritblommor, stick dem genom din hanataba och vrid. Mixa & matcha hur du vill. Det fungerar lika bra med torkat material som färska snittblommor. Så enkelt är det att skapa en fantastisk bukett!


Hanataba är japanska och betyder just bukett. Hanataba bygger på samma teknik som florister använder, spiralteknik.

Det innebär att stjälkarna alltid placeras i samma rikning och får aldrig korsa varandra, på så vis bildar stjälkarna en spiral. Anledningen är bland annat att få så stor volym som möjligt med så få stjälkar som möjligt samt att ge stabilitet åt blommorna. Det gör att du kan skapa egna buketter till en låg kostnad.

Få stjälkar med maxat resultat.

Så här fungerar hanataba

  • Välj ut ditt blomstermaterial. 2-3 sorters blommor, grönt, gräs räcker, men du kan blanda hej vilt precis som du önskar.
  • Du kan placera mer än en stjälk i samma hål, om de får plats.
  • Har du tunna stjälkar kan du göra små knippen av dem, gärna där materialet placeras på olika nivå för att skapa variation. Sätt en liten bit tejp längst ner om knippena så blir det enklare att sticka igenom.
  • Utgå från att Hanataba är helt stängd. Öppna sedan ovandelen av din hanataba till önskat läge. Se till att hålen hamnar parallellt över varandra. Tänk på att ju mer du "öppnar" din hanataba, desto större blir din bukett då du vrider tillbaka.
  • Placera blommorna på önskat sätt genom båda hålen till önskad längd. Lägg ned buketten och klipp stjälkarna som du önskar.
  • Ta ett tvåhandsgrepp på din hanataba och vrid tillbaka så att du låser stjälkarna. Var försiktig så inte stjälkarna knäcks.
  • Tips: Fäst en bit tejp över skåran då din hanataba är i öppet läge / monteringsläge. Då flyttar inte delarna på sig då du sätter i dina stjälkar.
  • Tips: Fyll gärna ut mitthålet och hålen närmst mitteln med material (strå, grönt) om stälkarna är tunna. Då glider de inte igenom.